Het GORE-TEX-laminaat

Bovenstof
GORE-TEX-membraan
Voeringstof
GORE-TEX-kleding is voorzien van een zogenaamde DWR-laag – een duurzaam waterafstotend polymeer – op de buitenlaag, zodat water druppels vormt en van de bovenstof afrolt.

Om het GORE-TEX-membraan tijdens de vervaardiging van een eindproduct te kunnen gebruiken, moet het tussen hoogwaardige voering- en bovenstoffen worden geplaatst. Deze combinatie van het membraan en ondersteunend materiaal wordt ook wel het GORE-TEX-laminaat genoemd.

Duurzaam waterafstotend

Laminaatconstructies

Kom meer te weten over de drie standaard GORE-TEX-laminaten.

2-laagse constructie

Ideaal voor een breed scala aan outdooractiviteiten. Bij deze constructie is een GORE-TEX-membraan alleen verbonden met de bovenstof. Het voordeel: de aparte binnenvoering zorgt voor meer draagcomfort en veelzijdigheid. Deze constructie kan worden gecombineerd met isolatie, die het lichaam droog en warm houdt.

3-laagse constructie

Het verschil met de 2-laagse constructie is dat deze constructie het GORE-TEX-membraan met de bovenstof én de binnenvoering verbindt. Het voordeel: geen verschuiving van de lagen, en dus minder slijtage en een grotere duurzaamheid.

Z-Liner constructie

Een GORE-TEX-membraan is verbonden met een lichtgewicht laminaat, en een liner hangt los tussen de bovenstof en de voering. Het voordeel: minder gesealde naden betekent dat fabrikanten meer vrijheid hebben bij het ontwerp. Deze constructie kan worden gecombineerd met isolatie.

Gesealde naden

GORE-SEAM® Tape

Elke steek in een naad is een lek. Daarom vertrouwen we voor volledige waterdichtheid op GORE-SEAM®-tape. In gecertificeerde fabrieken worden alle naden in GORE-TEX-kleding, schoenen en handschoenen door speciaal getraind personeel afgedicht met behulp van gepatenteerde apparatuur van Gore.

Bekijik video

GORE-TEX-kledingtechnologieën

GORE-TEX-schoentechnologieën

GORE-TEX-handschoentechnologieën