Waterafstotendheid herstellen

Een natte bovenstof kan uw dag behoorlijk verpesten. Dit doet zich voor als vloeistof in de buitenste textiellaag boven het GORE-TEX-membraan trekt, waardoor u zich klam voelt net alsof uw kledingstuk lekt, zelfs als dat niet zo is.

DWR

Wat is DWR?

"Om te voorkomen dat de bovenstof zich volzuigt, zijn alle GORE-TEX-laminaten behandeld met een duurzame waterafstotende impregnatie (DWR) op de buitenlaag. DWR dringt door in de vezels en verhoogt de oppervlaktespanning van het weefsel, zodat het water druppels vormt, van deze bovenstof afrolt en dus niet wordt geabsorbeerd.

DWR biedt echter geen blijvende bescherming. De levensduur van DWR wordt beïnvloed door normale slijtage en blootstelling aan vuil, wasmiddelen, insectensprays en andere verontreinigingen. Het goede nieuws is dat de waterafstotende eigenschappen van uw GORE-TEX Shell erg makkelijk kunnen worden hersteld."

Hoe u de waterafstotendheid kunt herstellen

GORE-TEX-kleding:

  • Was het kledingstuk zoals beschreven in de wasinstructies. Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur.
  • Doe het kledingstuk als het droog is (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de bovenstof te reactiveren.
  • Als u geen droger hebt, strijk de gedroogde kleding dan op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk. Dit helpt de duurzame waterafstotende werking van de bovenstof van de kleding te reactiveren.
  • Als de tijdens de productie aangebrachte waterafstotende behandeling niet meer kan worden gereactiveerd, breng dan een nieuwe waterafstotende impregnatie aan. Deze kan als pompspray of in de wasmachine op de bovenstof worden aangebracht.

GORE-TEX schoenen:

  • Het gebruik van wax of vet voor de waterdichtheid wordt afgeraden. Deze middelen kunnen het ademend vermogen van de schoenen ernstig beïnvloeden.
  • Gebruik alleen behandelingen, poetsmiddelen, conditioners enzovoort die worden aanbevolen door de fabrikant.
  • Lees altijd eerst de onderhoudsinstructies van de fabrikant op het label bij uw schoenen.