Wasinstructies

GORE-TEX-producten zijn niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Geregeld onderhoud zorgt ervoor dat de kleding in goede staat blijft en langer meegaat. Volg de onderhoudsinstructies van de kledingfabrikant, te vinden op het label aan de binnenkant.

Als u nog vragen heeft na het lezen van onderstaande instructies, kunt u contact opnemen met de klantenservice via 00800-23144000.

 

Bekijk hieronder de specifieke onderhouds- en wasinstructies:
Kleding
Schoenen
Handschoenen
GORE-TEX kleding is makkelijk te onderhouden (was- en drooginstructies en waterafstotendheid herstellen)

Rits voordat u het kledingstuk wast de sluitingen aan de voorzijde, op de zakken en onder de oksels volledig dicht en maak alle kleppen en bandjes vast. Volg de instructies van de kledingfabrikant voor een optimaal resultaat.

Wassen
Was in de wasmachine op 40 graden en gebruik een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Twee keer spoelen, minimaal centrifugeren om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder of producten die wasverzachters, conditioners, vlekkenverwijderaar of bleekmiddel bevatten. Niet wassen met zwaar vervuild goed.
Bleken
Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis.
Drogen
Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Doe het kledingstuk als het droog is (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de bovenstof te reactiveren.
Strijken
Als u geen droger hebt, strijk de gedroogde kleding dan op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk. Dit helpt de duurzame waterafstotende werking van de bovenstof van de kleding te reactiveren.
Stomen
Gore adviseert thuis wassen en strijken. Als een stomerij noodzakelijk is, vraag ze dan of ze spoelen met een kleurloze, gedistilleerde koolwaterstofoplossing en of ze DWR op de bovenstof van het kledingstuk kunnen sprayen vóór het drogen. Volg de instructies van de kledingfabrikant.
Waterafstotende behandeling
Als de tijdens de productie aangebrachte waterafstotende behandeling niet meer kan worden gereactiveerd, breng dan een nieuwe waterafstotende impregnatie aan. Deze kan als pompspray of in de wasmachine op de bovenstof worden aangebracht.

Speciaal onderhoud

  • Was GORE-TEX Scent Control-kleding met geurloos wasmiddel na 40 uur dragen
  • Schoenen gemaakt van neopreen moeten met de hand in koud water worden gewassen en mogen niet in de wasdroger worden gedroogd. Gebruik geen wasverzachter.
GORE-TEX Schoenen zijn makkelijk te onderhouden (was- en drooginstructies)
Wassen
Maak de buitenzijde schoon met een doek of borstel en lauwwarm water. Mogelijk beveelt de fabrikant een behandeling voor behoud van de kwaliteit van het leer aan. Schud zand, steentjes en modder uit de schoenen. Als er een voetbed in de schoen zit, verwijdert u deze en schud u deze uit.
Strijken
Niet van toepassing.
Stomen
Niet van toepassing.
Bleken
Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis.
Drogen
Laat natuurlijk drogen bij een gematigde temperatuur. Uit de buurt van hittebronnen houden. Laarzendrogers die uw schoenen door middel van convectie drogen zijn een goede optie.
Waterafstotende behandeling
Het gebruik van wax of vet voor de waterdichtheid wordt afgeraden. Deze middelen kunnen het ademend vermogen van de schoenen beïnvloeden. Gebruik alleen behandelingen, poetsmiddelen, conditioners enzovoort die worden aanbevolen door de fabrikant.
Vlekken verwijderen
Volg de aanwijzingen van de schoeiselfabrikant.

Speciaal onderhoud van GORE-TEX Scent Control Footwear

  • Geurverwijderende sprays en verdoezelende geurtjes tasten de eigenschappen van het GORE-TEX membraan niet aan.
GORE-TEX-handschoenen zijn makkelijk te onderhouden (was- en drooginstructies en waterafstotendheid herstellen)

Volg de instructies van de handschoenenfabrikant voor een optimaal resultaat.

Wassen
Was uw handschoenen met de hand in lauw water en met weinig wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter.
Stomen
Niet van toepassing.
Strijken
Niet strijken.
Bleken
Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis. Dit kan uw handschoenen schaden.
Drogen
Pers na het wassen de handschoenen voorzichtig met uw handen van de vingertoppen naar de pols, om overtollig water te verwijderen. Als u uw handschoenen laat drogen, dient u deze zo neer te leggen of op te hangen dat de polsopening omlaag wijst. Laat ze niet in direct zonlicht of op een hittebron drogen. Laat lederen handschoenen op kamertemperatuur drogen. Handschoenen van textiel kunnen op lage temperatuur in de droger worden gedroogd.
Waterafstotende behandeling
Herstel de waterafstotendheid regelmatig om het pareleffect te behouden. Gebruik een waterafstotend middel op waterbasis.
Vlekken verwijderen
Gebruik voor het wassen een impregnering zoals Shout® of Spray 'n Wash® volgens de instructies van de fabrikant. Goed uitspoelen.

Verzorgingstips

  • Trek de handschoenen in halfdroge staat aan en maak een vuist om de oorspronkelijke vorm terug te krijgen.
  • Leg vochtige handschoenen niet op andere kledingstukken. Geverfd leer kan afgeven als het nat is.
  • Bescherm uw handschoenen tegen schade van gespen, randen van ski's en anderen scherpe objecten.