Retourhandleiding

De GUARANTEED TO KEEP YOU DRY®-garantie geldt uitsluitend voor GORE-TEX-producten. Raadpleeg bij problemen met uw kleding, schoenen of handschoenen eerst deze gids voor mogelijke oplossingen.

Kleding
Schoenen

GORE-TEX-kleding

 • Onderhoudt u uw kledingstuk goed?

  Een beetje onderhoud doet wonderen voor de gebruiksduur van uw GORE-TEX-product, dus het is belangrijk om uw product regelmatig schoon te maken en altijd de onderhoudsinstructies te volgen zodat het product langer meegaat.  

 • Kledingstuk lijkt te lekken

  "Als u vocht onder uw GORE-TEX kledingstuk voelt, kan dat een lek zijn, wat voorkomt als de buitenste laag van het textiel boven het GORE-TEX-membraan verzadigd is met water. Het binnenste GORE-TEX-membraan lekt weliswaar niet, maar de bovenstof kan zwaar worden waardoor deze vochtig aanvoelt en u het koud hebt.

  Dit kan voorkomen als de duurzame waterafstotende impregnatie van uw kledingstuk (DWR) hersteld moet worden. Dit doet zich logischerwijze voor naarmate uw kledingstuk ouder wordt en de waterafstotende laag aan normale slijtage wordt blootgesteld, vooral bij de schouders en het bovenste gedeelte van de rug.

  Zie Waterafstotendheid herstellen voor instructies over het herstellen van de waterafstotende impregnatielaag op de buitenzijde van het kledingstuk."

 • Water parelt niet van de bovenstof af.

  Reinig en droog uw kledingstuk en sprenkel vervolgens wat water op de bovenstof. Als het water er nog steeds niet in kleine druppeltjes op blijft liggen, moet u de waterafstotende impregnatielaag herstellen. Zie Waterafstotendheid herstellen voor instructies. 

 • Kledingstuk vertoont zichtbare schuurplekken of schade.

  Als het kledingstuk is gescheurd, er gaatjes in zijn gekomen of u andere schade door gebruik vermoedt, neemt u contact op met een erkend reparatiecentrum voor hulp bij het herstellen.

   
 • Ritssluiting van het kledingstuk is kapot, knopen ontbreken of vergelijkbare problemen.

  Als uw kledingstuk nog tamelijk nieuw is en u problemen met de ritssluiting hebt, een of meer knopen ontbreken of u een vergelijkbaar probleem hebt, belt u de winkel waar u het kledingstuk hebt gekocht. Winkeliers die onze producten verkopen, willen net als wij dat u tevreden bent. Zij vertellen u wat u moet doen om het kledingstuk te laten repareren.

   
 • Ik heb nog steeds een probleem met mijn kledingstuk.

  Als uw probleem hierboven niet wordt beschreven, of u nog steeds gelooft dat uw kledingstuk mogelijk lekt, neemt u contact op met de winkel waarin u het kledingstuk hebt gekocht of met de dichtstbijzijnde winkelier. Bel ons op 00800 23144000 of stuur een e-mail met een duidelijke omschrijving van de klacht. Ga indien nodig naar de winkelier.

GORE-TEX-schoenen

 • Schoenen lijken te lekken

  Voelen uw voeten klam aan? Controleer eerst of u er alles aan doet om ervoor te zorgen dat uw GORE-TEX-schoenen uw voeten droog en comfortabel houden.

 • Draag u de juiste sokken?

  Katoenen en wollen sokken lijken een natuurlijke keuze, maar deze kunnen de reden zijn dat uw voeten klam en niet comfortabel aanvoelen. Deze ultra-absorberende vezels kunnen het zweet vasthouden totdat uw sokken volledig zijn verzadigd. Zweet heeft dan geen enkele kans om te verdampen. Houd het bij synthetische sokken en technische wolmixen die ervoor zijn bedoeld om vocht van de voeten uit de schoen te laten ontsnappen.

 • Hebben uw schoenen het juist isolatieniveau?

  Door te goed geïsoleerde schoenen kunnen uw voeten zo klam en zweterig aanvoelen dat het lijkt of uw schoenen lekken, zelfs als dat niet het geval is. Vraag bij een specialistische schoenenwinkel na welk isolatieniveau wordt aanbevolen voor de omgevingstemperatuur en het geplande activiteitenniveau. Dat geldt ook voor uw sokken. Zorg ervoor dat uw voeten hierdoor niet te warm worden.

 • Kan er water in uw laarzen of schoenen komen via de bovenkant?

  Sokken waarop spatwater terecht komt of een vochtige broek kunnen ertoe leiden dat vocht in uw schoenen komt zonder dat u er erg in hebt. Plotseling voelen uw voeten klam en ongemakkelijk aan. Als u buiten in de regen of door een rivierbedding loopt, kan een paar gaiters helpen water uit uw schoenen te houden.

 • Onderhoudt u uw schoenen goed?

  Een beetje onderhoud doet wonderen voor de bescherming van het waterdichte GORE-TEX-membraan binnen in de schoenen. Schud eventueel los vuil of gravel los van de binnenkant voordat dit de kans krijgt om tegen de voering te schuren. Wees voorzichtig met prikkeldraad, vishaken, spijkers en al het andere waarmee gaatjes in uw schoenen kunnen komen. En voor de mannen: houd uw teennagels kort, zodat ze niet tegen de binnenvoering schuren.

 • Ik heb al het bovenstaande geprobeerd en heb nog steeds problemen met mijn schoenen.

  Als uw probleem hierboven niet wordt beschreven, of u nog steeds gelooft dat uw schoenen mogelijk lekken, neemt u dan contact op met de dichtstbijzijnde winkelier. Een e-mail sturen met een duidelijke omschrijving van de klacht. Indien nodig ontvangt u een retournummer.