GORE-TEX INFINIUM™-PRODUCTASSORTIMENT ONDERHOUDSINSTRUCTIES

GORE-TEX INFINIUM™-producten leveren hoge prestaties, zitten comfortabel en gaan lang mee. Lees hier tips en adviezen om ervoor te zorgen dat uw product voor lange tijd de beste ondersteuning biedt als u een heuvel beklimt, met de hond wandelt of uw dagelijkse rondje hardloopt.

BUITENKLEDING
WASINSTRUCTIES VOOR

Rits alle zakken, openingen en flappen dicht. Volg de instructies van de kledingfabrikant voordat u het product wast.

Atoms/Icon/washing/0 Created with Sketch.

WASSEN

Was in de wasmachine op 40 graden en gebruik een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Spoel twee keer en centrifugeer minimaal om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder of producten die wasverzachters, conditioners, vlekkenverwijderaar of bleekmiddel bevatten. Was het product niet samen met zwaar vervuild goed.

Atoms/Icon/washing/1 Copy Created with Sketch.

DROGEN

Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Droog het kledingstuk niet op hoge temperatuur; hierdoor kan het membraan beschadigd raken. Volg de instructies van de kledingfabrikant voor de juiste droogtemperatuur.

ICON Created with Sketch.

WATERAFSTOTENDE BEHANDELING

Voor GORE® WINDSTOPPER®-jassen: als het water niet van de bovenstof afrolt na het wassen, moet u opnieuw een waterafstotende impregnatie (DWR) aanbrengen. Controleer welke behandeling wordt aanbevolen door de fabrikant.

Voor kledingstukken met een duurzame waterafstotende laag: Breng geen waterafstotende impregnatie (DWR) aan, omdat dit de waterafstotendheid verslechtert. U hoeft het kledingstuk alleen maar te wassen en aan het einde van het wasprogramma twee keer te spoelen.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 4 Created with Sketch.

STRIJKEN*

Als u geen droger hebt, kunt u de DWR opnieuw activeren door het gedroogde kledingstuk op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk te strijken.

*Strijk geen kledingstukken met een duurzame waterafstotende laag

Atoms/Icon/washing/1 Copy 3 Created with Sketch.

BLEKEN

Bleekmiddelen met chloor zijn schadelijk voor uw kledingstuk. Gebruik deze middelen daarom niet in de was of om vlekken te verwijderen.

SCHOENEN
WASINSTRUCTIES VOOR

Verwijder eerst de veters en schud zand, steentjes en modder uit de schoenen. Als er een voetbed in de schoen zit, verwijdert u dit indien mogelijk en schudt u het uit.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 6 Created with Sketch.

VLEKKEN VERWIJDEREN

Of het nu gaat om modder of olie of om een onbekende stof, volg de instructies van de fabrikant van de schoen voor het verwijderen van vlekken en gebruik alleen de aanbevolen producten.

Atoms/Icon/washing/0 Created with Sketch.

Schoonmaken

Maak de buiten- en binnenzijde schoon met een doek of borstel en lauwwarm water. Mogelijk beveelt de fabrikant een behandeling voor behoud van de kwaliteit van het leer aan. Raadpleeg hiervoor het label.

Atoms/Icon/washing/1 Copy Created with Sketch.

DROGEN

Laat natuurlijk drogen bij een gematigde temperatuur. Houd de schoenen uit de buurt van hittebronnen. U kunt ook een convectiedroger voor laarzen gebruiken, zolang dit is toegestaan door de fabrikant.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 3 Created with Sketch.

BLEKEN

Chloor beschadigt uw schoenen. Vermijd daarom het gebruik van chloor.

HANDSCHOENEN
WASINSTRUCTIES VOOR

Schud eerst de handschoenen uit, zodat er geen steentjes of vuil meer in de handschoenen en de vingers zitten.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 6 Created with Sketch.

VLEKKEN VERWIJDEREN

Doe een voorwasje en volg hierbij de instructies van de fabrikant. Spoel het vlekkenverwijderingsmiddel goed uit voordat u de handschoenen wast.

Atoms/Icon/washing/0 Created with Sketch.

WASSEN

Wasmachines kunnen de sluitingen of bandjes beschadigen. Was uw handschoenen daarom met de hand in lauw water en met weinig wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter; dit heeft een negatief effect op de waterafstotende werking.

Atoms/Icon/washing/1 Copy Created with Sketch.

DROGEN

Knijp het water eruit vanaf de vingers naar de pols. Laat de handschoenen drogen met de polsen omlaag. Leg de handschoenen niet in de zon of op een verwarming om te drogen. Handschoenen van textiel kunnen op lage temperatuur in de droger worden gedroogd. Trek de handschoenen in halfdroge staat aan en maak een vuist om de oorspronkelijke vorm terug te krijgen.

ICON Created with Sketch.

WATERAFSTOTENDE BEHANDELING

Zodra het water niet meer van uw GORE® WINDSTOPPER®-handschoenen afloopt, kunt u eventueel opnieuw een waterafstotende impregnatie (DWR) aanbrengen. Volg de instructies van de fabrikant. (U vindt hier meer informatie).

Atoms/Icon/washing/1 Copy 3 Created with Sketch.

BLEKEN

U kunt uw handschoenen niet bleken. Gebruik daarom geen bleekmiddel.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 4 Created with Sketch.

STRIJKEN

Strijken is niet nodig. Uw handschoenen kunnen door de warmte van het strijkijzer beschadigd raken.

VERZORGINGSTIPS

Bescherm uw handschoenen tegen schade van gespen, sleutels en anderen scherpe objecten.

MEER WAS- EN ONDERHOUDSINSTRUCTIES

VOOR ORIGINELE GORE-TEX-PRODUCTEN

U moet uw originele GORE-TEX-producten mogelijk op een andere manier onderhouden dan GORE-TEX INFINIUM™-producten. Bekijk alles wat u moet weten.

ZIE INSTRUCTIES

WILT U NOG MEER INFORMATIE?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het onderhoud van uw producten.