ORIGINEEL GORE-TEX-PRODUCTASSORTIMENT ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Om de bescherming en het comfort van artikelen uit het originele GORE-TEX-productassortiment te behouden, is het belangrijk dat je deze artikelen correct wast en onderhoudt. Zo blijf je verzekerd van uitstekende prestaties en verleng je de levensduur van je uitrusting. Of je nu van plan bent om een week op een besneeuwde berg door te brengen of naar huis moet lopen door weer en wind, dankzij onze producten is geen situatie te extreem.

KLEDING
WASINSTRUCTIES VOOR KLEDING

Rits voordat je het kledingstuk wast de voorzijde, de zakken en onder de oksels volledig dicht en maak alle flappen en bandjes vast. Volg tevens de instructies van de kledingfabrikant zorgvuldig op.

Atoms/Icon/washing/0 Created with Sketch.

WASSEN

Was in de wasmachine op 40 graden en gebruik een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Spoel twee keer en centrifugeer minimaal om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder, wasverzachters, vlekkenverwijderaars of bleekmiddel. Was het product niet samen met zwaar vervuild wasgoed.

Atoms/Icon/washing/1 Copy Created with Sketch.

DROGEN

Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Doe het kledingstuk als het droog is (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de bovenstof te heractiveren. Je kunt dit iedere keer doen wanneer je merkt dat het kledingstuk niet meer voldoende waterafstotend is.

* Doe GORE-TEX SHAKEDRY™-kleding nooit in de droger.

Atoms/Icon/washing/1 Created with Sketch.

STOMEN*

Wij adviseren om kleding thuis te wassen. Als een stomerij echter noodzakelijk blijkt, vraag het personeel dan of er gespoeld kan worden met een kleurloze, gedistilleerde koolwaterstofoplossing (een hele mond vol inderdaad) en of ze DWR op de bovenstof van het kledingstuk kunnen sprayen vóór het drogen.

* Does not dry clean GORE-TEX SHAKEDRY™ garments.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 4 Created with Sketch.

STRIJKEN*

Als je geen droger hebt om de DWR te heractiveren, kun je de gedroogde kleding op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk strijken.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 3 Created with Sketch.

BLEKEN

Bleekmiddel op chloorbasis kan je product beschadigen. Gebruik dit dus onder geen beding op de kleding.

ICON Created with Sketch.

WATERAFSTOTENDE BEHANDELING

Als de waterafstotende werking niet meer geheractiveerd kan worden door middel van wassen en drogen, moet je opnieuw een duurzame waterafstotende laag (DWR) aanbrengen. Volg altijd de instructies van de fabrikant wanneer je opnieuw een waterafstotende laag aanbrengt en vergeet deze niet te activeren aan de hand van de instructies voor drogen of strijken.

* Doe GORE-TEX SHAKEDRY™-kleding nooit in de droger.

* Dit geldt niet voor GORE-TEX SHAKEDRY™-kleding.

SPECIAAL ONDERHOUD
WASINSTRUCTIES VOOR KLEDING
  • Je mag GORE-TEX SHAKEDRY™-kleding nooit laten stomen, in de droger doen of strijken.
  • Was GORE-TEX Scent Control-kleding met geurloos wasmiddel na 40 uur dragen.
  • Lees meer over de waterafstotende werking van GORE-TEX-kleding.
SCHOENEN
ONDERHOUDSINSTRUCTIES VOOR SCHOENEN

Voordat je de schoenen gaat behandelen, haal de veters eruit en schud vervolgens zand, steentjes en modder uit de schoenen. Als er een voetbed of inlegzool in de schoen zit, verwijder je deze indien mogelijk en schud je deze uit.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 6 Created with Sketch.

VLEKKEN VERWIJDEREN

Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het verwijderen van vlekken. Zo voorkom je dat je het product beschadigt of het beschermingsniveau aantast.

Atoms/Icon/washing/0 Created with Sketch.

SCHOONMAKEN

Maak alleen schoon met een doek of borstel, en gebruik lauwwarm water. Onderhoud was nog nooit zo eenvoudig! Ga na of de fabrikant aanbevelingen doet voor een leerbehandeling als de schoen van leer is gemaakt.

Atoms/Icon/washing/1 Copy Created with Sketch.

DROGEN

Laat natuurlijk drogen bij een gematigde temperatuur. Stel de schoenen niet bloot aan directe warmte en zorg ervoor dat ze niet te lang nat blijven. Laarzendrogers die je schoenen door middel van convectie drogen zijn een goede optie.

ICON Created with Sketch.

WATERAFSTOTENDE BEHANDELING

Ga na welke behandelingen worden aanbevolen door de fabrikant. (Wax of vet voor de waterdichtheid wordt afgeraden. Deze middelen kunnen het ademend vermogen van de schoenen beïnvloeden.)

Atoms/Icon/washing/1 Copy 3 Created with Sketch.

BLEKEN

Schoenen en bleekmiddel zijn geen goede combinatie. Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis op enig deel van je schoenen.

SPECIAAL ONDERHOUD VAN GORE-TEX SCENT CONTROL-SCHOENEN

  • Geurverwijderende sprays en verdoezelende geurtjes tasten de eigenschappen van het GORE-TEX-membraan niet aan, mits deze middelen correct worden gebruikt.
  • Je vindt hier meer informatie over de waterafstotende werking van GORE-TEX-schoenen.
HANDSCHOENEN
WASINSTRUCTIES VOOR HANDSCHOENEN

Schud de handschoen uit voor het schoonmaken, zodat je zeker weet dat er geen zand of vuil meer in zit.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 6 Created with Sketch.

VLEKKEN VERWIJDEREN

Gebruik voor het wassen een voorbehandeling en volg de instructies van de fabrikant. Spoel voor het wassen de handschoenen goed af om alle vlekkenverwijderaar te verwijderen.

Atoms/Icon/washing/0 Created with Sketch.

WASSEN

Was je handschoenen met de hand in lauw water met weinig wasmiddel. Wasmachines kunnen te ruig zijn, en gespen en bandjes kunnen vast komen te zitten of beschadigd raken. Gebruik ook geen wasverzachter; deze kan het beschermingsniveau van de handschoenen aantasten.

Atoms/Icon/washing/1 Copy Created with Sketch.

DROGEN

Knijp het water er voorzichtig uit vanaf de vingers naar de pols. Zorg er tijdens het drogen voor dat de handschoen met de polskant naar beneden wijst. Leg de handschoenen niet in direct zonlicht of op een warmtebron. Handschoenen van textiel kunnen op lage temperatuur in de droger worden gedroogd. Trek de handschoenen in halfdroge staat aan en maak een vuist om de oorspronkelijke vorm terug te krijgen.

ICON Created with Sketch.

WATERAFSTOTENDE BEHANDELING

Als het water niet in druppels van de handschoen rolt na het wassen, moet je opnieuw een duurzame waterafstotende laag (DWR) aanbrengen. Gebruik hiervoor een impregnering op waterbasis en volg de instructies van de fabrikant.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 3 Created with Sketch.

BLEKEN

Houd bleekmiddel op chloorbasis ver uit de buurt van je handschoenen; ze kunnen hierdoor beschadigd raken.

Atoms/Icon/washing/1 Copy 4 Created with Sketch.

STRIJKEN

Het is niet nodig om je handschoenen te strijken. Bovendien kun je ze op deze manier beschadigen.

ONDERHOUDSTIPS

  • Leg vochtige handschoenen niet op andere kledingstukken: geverfd leer kan vlekken veroorzaken wanneer het nat is.
  • Doe er alles aan om je handschoenen tegen gespen, randen van ski's en anderen scherpe voorwerpen te beschermen.

MEER WAS- EN ONDERHOUDSINSTRUCTIES

VOOR GORE-TEX INFINIUM™-PRODUCTEN

Artikelen uit het GORE-TEX INFINIUM™-productassortiment vergen ander onderhoud dan artikelen uit het originele GORE-TEX-productassortiment. Lees alles wat je moet weten.

INSTRUCTIES BEKIJKEN

MEER INFORMATIE?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het onderhoud van je producten.