Atleten en merkambassadeurs

Het is bij ons traditie om professionele athleten en gekozen projecten te sponsoren.

Daar begonnen we mee bij Reinhold Messner. Eind jaren zeventig ondersteunden we hem met GORE-TEX-technologie voor een expeditie naar de Himalaya. Sindsdien hebben we over de hele wereld met vele athleten samengewerkt en hebben we honderden projecten ondersteund. We waarderen hun inzet voor veldtesten van prototypekleding en nieuw materiaal, waardoor we kleding kunnen maken die geschikt is voor het beoogde gebruiksdoel.

GORE-TEX ondersteunt de volgende athleten:

 

 • Sigrid (@thisissigrid)

  De getalenteerde singer-songwriter timmert hard aan de weg heeft BBC Sound of Music 2018 gewonnen.

 • Stefan Glowacz

  Stefan Glowacz doet al 30 jaar lang mee aan klimevenementen en expedities onder het motto 'by fair means en wordt nog steeds gezien als een van de beste klimmers ter wereld. 

 • Greg Hill

  Greg Hill wordt gezien als 'een van de beste toerskiërs aller tijden'. Hij heeft binnen 266 dagen van een kalenderjaar meer dan 600.000 hoogtemeters gemaakt. Nu richt hij zich op het uitoefenen van zijn passie toerskiën op het verminderen van zijn ecologische voetafdruk.

 • Tamara Lunger

  Tamara Lunger benadert elke uitdaging op dezelfde manier: licht en snel, en ze geeft altijd 120%. 

 • Alex Megos

  In 2013 vergaarde Alex bekendheid binnen de internationale klimwereld en sindsdien is hij grenzen blijven verleggen.

 • Daniel Jung

  Daniel is een 'ouderwetse' hardloper. Hij heeft geen trainer of zelfs maar een trainingsschema en houdt gewoon van wat hij doet.

sponsoring richtlijnen

Sponsoring is een integraal onderdeel van ons bedrijf. We prijzen de toewijding van professionele athleten en natuurliefhebbers die zich over de hele wereld dagelijks inspannen voor buitengewone projecten. Met trots ondersteunen we hen met onze kleding, schoenen en accessoires, voorzien van GORE-TEX- of WINDSTOPPER®-producttechnologie van onze partners, waarmee ze beschermd en comfortabel kunnen sporten wanneer het erop aankomt.

Onze sponsoringvisie draait om een aantal professionele sporters en internationale evenementen. We steunen projecten van athleten die uitblinken in bergsport, berghardlopen, freeskiing en toerskiën. Via onze samenwerking helpen we ze bij het behalen van hun doelen. Deze sporters waarderen ons dan ook om onze trouw en betrouwbaarheid.