ONZE ATLETEN

Het is bij ons traditie om professionele athleten en gekozen projecten te sponsoren.

Daar begonnen we mee bij Reinhold Messner. Eind jaren zeventig ondersteunden we hem met GORE-TEX-technologie voor een expeditie naar de Himalaya. Sindsdien hebben we over de hele wereld met vele athleten samengewerkt en hebben we honderden projecten ondersteund. We waarderen hun inzet voor veldtesten van prototypekleding en nieuw materiaal, waardoor we kleding kunnen maken die geschikt is voor het beoogde gebruiksdoel.

GORE-TEX ondersteunt de volgende athleten:

 

Athletes and brand ambassadors

 • David Lama

  Na dertien jaar aan wedstrijdklimmen te hebben gedaan, richtte de uitzonderlijk getalenteerde David Lama zijn aandacht op avonturen en klimexpedities in de bergen.

 • Stefan Glowacz

  Hoewel hij al 30 jaar lang aan klimevenementen en expedities meedoet, wordt Stefan Glowacz nog steeds gezien als een van de beste klimmers ter wereld. 

 • Greg Hill

  Greg Hill: 'de beste toerskiër aller tijden' Greg Hill heeft binnen 266 dagen van een kalenderjaar meer dan 600.000 hoogtemeters gemaakt, verspreid over 71 bergen, en mag met recht een klasse genoemd worden.

 • Tamara Lunger

  Of ze nu deelneemt aan sportwedstrijden of aan lange klimexpedities, Tamara Lunger benadert elke uitdaging op dezelfde manier: licht en snel, en ze geeft altijd 120%. In 2010 werd ze op 23-jarige leeftijd de jongste vrouw ooit die de top van Lhotse had bereikt (8516 m). 

 • Robert Jasper

  Robert Jasper is een van 's werelds beste extreme bergbeklimmers. Hij heeft internationaal de lat hoger gelegd op het gebied van bergbeklimmingen en ijzig of gemengd terrein.

sponsoring richtlijnen

Sponsoring is een integraal onderdeel van ons bedrijf. We prijzen de toewijding van professionele athleten en natuurliefhebbers die zich over de hele wereld dagelijks inspannen voor buitengewone projecten. Met trots ondersteunen we hen met onze kleding, schoenen en accessoires, voorzien van GORE-TEX- of WINDSTOPPER®-producttechnologie van onze partners, waarmee ze beschermd en comfortabel kunnen sporten wanneer het erop aankomt.

Onze sponsoringvisie draait om een aantal professionele sporters en internationale evenementen. We steunen projecten van athleten die uitblinken in bergsport, berghardlopen, freeskiing en toerskiën. Via onze samenwerking helpen we ze bij het behalen van hun doelen. Deze sporters waarderen ons dan ook om onze trouw en betrouwbaarheid.